IMG_0686

Sjekkliste for å sikre en trygg og komfortabel tur med barn i sykkelsete

Det er viktig å sørge for at utstyret er i orden før du legger ut på sykkeltur med barnet ditt. Her er noen ting du bør sjekke før dere begynner.

Publisert: 5/21/2024

HAM553111 Hamax Caress girl with flowers

Juster sikkerhetsbeltet: Pass på at sikkerhetsbeltet er riktig justert etter barnets høyde. Det bør være stramt nok til å holde barnet trygt på plass, men samtidig ikke være for stramt og ubehagelig.

 

Skulderstropper: Sjekk at skulderstropper sitter riktig og ikke kan gli ned fra barnets skuldre under turen. Dette vil bidra til å sikre at barnet forblir trygt festet i setet.

 

Fotstøtter: Juster fotstøttene til riktig høyde og fest dem godt. Dette vil gi barnet en behagelig og stabil posisjon under sykkelturen.

 

Sikkerhetsindikatorer: Kontroller at sikkerhetsindikatorene på braketten viser at sykkelsetet er riktig festet. En grønn indikator indikerer at setet er trygt og sikkert festet til sykkelen.

 

Bruk hjelm: Både barn og voksne bør alltid bruke hjelm under sykkelturer. Voksne bør være en god rollemodell for barna.

 

Tilsyn med barnet: Aldri la barnet ditt være alene i sykkelsetet. Husk at sykkelens fotstøtte ikke er tilstrekkelig støtte for å holde sykkelen stabil med et barn i setet.

 

Med disse forholdsreglene på plass kan du og barnet ditt nyte en trygg og hyggelig sykkeltur sammen.