IMG_0686

Checklista för cykelbarnstolar för att säkerställa en säker och bekväm åktur

Det är viktigt att se till att utrustningen är i ordning innan du ger dig ut på en cykeltur med ditt barn. Här är några saker att kontrollera innan du börjar.

Publisert: 6/19/2024

HAM553111 Hamax Caress girl with flowers

Justera säkerhetsbältet: Se till att säkerhetsbältet är korrekt justerat efter barnets längd. Den ska vara tillräckligt tight för att hålla barnet säkert på plats, men samtidigt inte vara för hårt och obekvämt.

Axelremmar: Kontrollera att axelremmarna sitter korrekt och inte kan glida ner från barnets axlar under åkturen. Detta hjälper till att säkerställa att barnet förblir säkert fastspänt i cykelbarnstolen.

Fotstöd: Justera fotstöden till rätt höjd och fäst dem ordentligt. Detta kommer att ge ditt barn en bekväm och stabil position under cykelturen.

Säkerhetsindikatorer: Se till att säkerhetsindikatorerna på fästet visar att cykelbarnstolen är ordentligt fastsatt. En grön indikator indikerar att cykelbarnstolen är säkert och säkert fastsatt på cykeln.

Använd hjälm: Både barn och vuxna bör alltid bära hjälm under cykelturer. Vuxna ska vara en bra förebild för barn.

Tillsyn över barnet: Lämna aldrig ditt barn ensamt i cykelbarnstolen. Tänk på att cykelns stöd inte alltid är tillräckligt för att hålla cykeln stabil med ett barn i cykelbarnstolen.

Med dessa försiktighetsåtgärder på plats kan du och ditt barn njuta av en säker och trevlig cykeltur tillsammans.